1*. Kim jest Magda Gessler ?
Małgorzata:. Niezwykle pra-wdziwa w swoich działaniach osoba, którą nie bez
powodu określa się mianem kreatorki smaku. Kobieta, która w sposób przebojowy
zmienia oblicze polskiej gastronomii.
Agnieszka: Osobą bardzo kompetentną w kwestiach związanych z
prowadzeniem restauracji, a także osobą, która ma doskonały smak.
2*. Czym
dla Was jest ‘’rewolucja” ?
Małgorzata: Według mnie to
totalna zmiana nie tylko w sercach, umysłach ludzi ale i również całkowicie
odmienne podejście do kuchni, Gości. Wywrócenie wszystkiego do góry nogami....i
dobrze. Rewolucje są nam potrzebne :)
Agnieszka: Ogromne
zmiany o 360 stopni.
3.* Która
z Was była pomysłodawczynią zaproszenia
Magdy Gessler do Dębicy ?
Magdy Gessler do Dębicy ?
M: Ja. Pomyślałam sobie, co mamy do stracenia a jak wiele możemy zyskać!
4.* Agnieszko
od razu zaakceptowałaś pomysł Siostry ?
A: Na początku nie byłam tak entuzjastycznie nastawiona do tego
pomysłu jak moja siostra, ale po przemyśleniach doszłam do wniosku, że może być
to dobry pomysł.
5.* Zgłoszenie
do programu potraktowałyście jako życiową szansę czy przygodę ?
M: Jedno i drugie. Pomyślałyśmy, że może wydarzy się, coś co zmieni nasze
życia i tak też się stało. Przyznam, że zawsze chciałam poznać Magdę Gessler a
sposobność ku temu była znakomita. „Kuchenne Rewolucje” pomogły nam stanąć na
nogi, rozwijać się. Był to bodziec do pójścia do przodu :) Przygoda i wiele
niespodzianek po drodze … Nigdy wcześniej nie śpiewałam w chórze Gospel a Magda
Gessler przetarła szlaki nowej przygodzie: Gospodzie u Sióstr :)
A: Możliwość poznania Magdy Gessler oraz
uczestnictwo w powstawania programu
telewizyjnego. Była to dla mnie niesamowita przygoda.
6*.
Jakie
emocje towarzyszyły Wam dniu przyjazdu Magdy Gessler?
M: Pamiętam, że wcześniej wielokrotnie oglądałam ten program i nie sądziłam,
że kiedykolwiek sama będę znajdowała się po tej drugiej stronie :)
Spodziewałyśmy się, że może być ciężko. Zastanawiałyśmy się nad tym, czy w ruch
pójdą garnki :))) A tak na serio to starałyśmy się widzieć wizytę p. Magdy
pozytywnie bo w miejscach zrewolucjonizowanych ludzie odnosili nie tylko
finansowy ale i osobisty sukces :) Stres na pewno był obecny.
A: Jedna wielka niewiadoma :) Wiedziałam, że nie będzie lekko,
ale naprawdę było warto.
7.*
Wyobrażenia
się spełniły ?
M: Wyobrażenia a rzeczywistość to dwie różne sprawy, ponieważ w
trakcie kręcenia programu to my byłyśmy po tej drugiej stronie. Nagle uświadomiłyśmy
sobie, że nasze poczynania będzie śledzić ponad 2 mln osób :) To ciekawe i
niesamowite. Wiele sytuacji i rzeczy totalnie nas zaskoczyło. Do tego dochodziły
emocje. To było niezwykłe przeżycie. Potem był już niesamowity boom i sukces
Gospody.
A: Wszystko przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Rewolucja
spowodowała, że Gospodę U Sióstr znał prawie każdy i to z różnych miejsc w
Polsce. Goście przychodzili i mimo upływu czasu nadal przychodzą naprawdę
tłumnie. Jestem za to bardzo wdzięczna Magdzie Gessler.
8*.
Czy
ciężka praca w czasie KR, jak i sam udział w programie odmieniały Was same?
M: To była trudna ale potrzebna lekcja. Pojawił się ktoś, kto
wstrząsnął wszystkim w posadach, wskazał nam nasze błędy ale co ważne pokazał
rozwiązania. To niesamowite jak bardzo zmieniło się nasze podejście, rozumienie
i prowadzenie Restauracji. Myślę, że część z tych rzeczy miałyśmy w sobie ale
brakowało nam energii i motywacji do działania. Dzisiaj staramy bardziej
wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości, wsłuchiwać się w ich potrzeby,
mieć z nimi bliski kontakt :)
A: We mnie zaszły bardzo duże zmiany. Zupełnie zmieniłam
podejście do naszych Gości i częściej się uśmiecham. Niejednokrotnie rozmawiam
z nimi, jakie są ich wrażenia kulinarne i nie tylko :)
9*.
Wracając
– gdy usłyszałyście o plackach ziemniaczanych nastało więcej radości czy
zdziwienia?
M: Z początku
towarzyszyło mi zdziwienie. Nigdy nie myślałam o plackach ziemniaczanych jako
topowym daniu naszej kuchni, a przecież podkarpacie to zagłębie tych
wspaniałych bulw. Teraz placki ziemniaczane odmieniamy przez wiele smaków.
W naszym menu znajdują się zarówno te mięsne jak i wegetariańskie. Bardzo ciekawy jest placek ze strogonowem, cielęciną czy ratatuji. Wśród naszych Gości znajdują się również smakosze placka z sosem pieczarkowym oraz co ciekawe placka z wędzonym łososiem i sosem czosnkowym.
W naszym menu znajdują się zarówno te mięsne jak i wegetariańskie. Bardzo ciekawy jest placek ze strogonowem, cielęciną czy ratatuji. Wśród naszych Gości znajdują się również smakosze placka z sosem pieczarkowym oraz co ciekawe placka z wędzonym łososiem i sosem czosnkowym.
A: Ja byłam ogromnie zdziwiona, kiedy Magda powiedziała nam że
będziemy mieć placki ziemniaczane z różnymi sosami. Zupełnie się tego nie
spodziewałam. Mało nie spadłam z krzesła! :)
10* Rewolucja
zakończona, program w TV wyemitowany, jest pozytywna opinia Magdy Gessler to
koniec pierwszego etapu, jaki jest kolejny ?
M: Kolejnym etapem był
sprawdzian, nas samych, naszej kuchni, czy podołamy wyzwaniu. Pełna
restauracja, kolejki pod drzwiami. Niesamowite emocje! Ruch nie do opisania! Bezsenne
noce, niesamowite obciążenie fizyczne. Warto było, to były wspaniałe chwile.
Bardzo cieszy nas to, że nasza Gospoda nadal cieszy się niesłabnącym
zainteresowaniem Gości. Jest gwarno, pozytywnie i smacznie i oby tak pozostało
już zawsze :) Od razu przyszło nam dużo szalonych pomysłów do głowy; menu dla
Dzieci, robienie waty cukrowej dla najmłodszych i akcje im dedykowane! Nowe
placki w tym również sezonowe z cukinii i z dyni.
A: Hucznie obchodziłyśmy również 1 rocznicę emisji programu na
której gościł chór Gos.pl! To były emocje.
11* Uważacie,
że odniosłyście sukces ?
M: Myślę, że tak,
przede wszystkim „Kuchenne Rewolucje” zmieniły naszą świadomość, dużo zyskała
również kuchnia, bo nabrała kształtu i nowego smaku . W karcie przestało być „wszystko i nic” a wreszcie
nastąpiła harmonia i temat przewodni; czyli
placki ziemniaczane i dziczyzna, którego trzymamy się do dzisiaj. Wszystkie
dania serwujemy tylko i wyłącznie na świeżo, co spotyka się z docenieniem przez
naszych powracających Gości.
W piątki na ich oczach, na sali konsumpcyjnej lepimy pierogi i nie tylko! Totalny odlot!
W piątki na ich oczach, na sali konsumpcyjnej lepimy pierogi i nie tylko! Totalny odlot!
A: Zostałyśmy zauważone i docenione, czego wyrazem było
umieszczenie nas w przewodniku Magdy Gessler „101 najlepszych restauracji i
hoteli w Polsce”. To dla nas bardzo dużo znaczy. Dało nam to jeszcze większego
kopa i mobilizację do pracy nad sobą i nad naszą kuchnią.
12* Mamy
2015 rok, czego właśnie w tym okresie możemy się od Was spodziewać ?
M: W dalszym ciągu zamierzamy kontynuować drogę wskazaną nam przez Magdę
Gessler. W menu cały czas znajdują się wszystkie placki jej autorstwa.
Pomyślałyśmy, że fajną opcją byłoby dołożenie paru nowych. Zdecydowałyśmy się
również na akcję „placek miesiąca”; czyli z miesiąca na miesiąc zmieniającą się
nowość. Wszystko po to aby zachwycić naszych Gości :) W okresie letnio –
jesiennym nie zapominamy również o plackach z cukinii oraz dyni :) Ważnym
elementem naszej działalności są również organizowane przez nas akcje dla
Dzieci, którym dedykowałyśmy specjalne Menu. Prawdę mówiąc mamy tak wiele
pomysłów, które jeszcze chcemy_zrealizować...
A: Ja ze swojej strony dodam, że warto śledzić nasz profil na Facebook'u,
gdzie znajdziecie bieżące informacje o nowościach w naszym menu, akcjach, a
także konkursach, które organizujemy dla naszych Was :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz